Следва

Детски уши

Роди се звезда - Джордж Клуни

Главозамайващата кинокариера на д-р Рос и славата заварва Джордж Клуни като зрял и трезвомислещ човек, готов да...

Галерии преди 16 години
Главозамайващата кинокариера на д-р Рос и славата заварва Джордж Клуни като зрял и трезвомислещ човек, готов да се посвети на киното, без да забравя корените си. Той е изключително лоялен син и приятел, запален оратор, който се отдава напълно на каузите, в които вярва, заклет ерген с изтънчен вкус към жени от висшето общество и роден джентълмен. Притежава фино чувство за хумор, добро възпитание и южняшки чар, който го нарежда сред най-обаятелните звезди на Холивуд.


<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable>

Джордж Тимъти Клуни е един от най-търсените киноактьори в Холивуд. Роден е на връх 6 Mай 1961 г. в градчето Лексингтън, щата Кентъки. Неговият баща Ник Клуни бил телевизионен водещ. "Когато бях съвсем малък, винаги ме поразяваше появяването му на телевизионния екран" – припомня си Клуни. Но кариерата на бащата на Джордж бързо запада. Виждайки неговия професионален крах, Клуни решава да не повтаря грешките на баща си и се отдава с всички сили на спорта, по-специално на бейзбола. На 16 години намира място в състава на “Cincinnati Reds”, но скоро се оказва, че не му достигат качества да се утвърди. Разочарованият младеж постъпва в колеж, който не успява да завърши, заради увлеченията си по жени и пиянски компании. Неуспелият спортист и студент, решава да стане актьор и заминава за Лос Анджелис.


<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable>

Преди да стане звезда Клуни дълго се снима във второстепенни телевизионни сериали. Прочува се едва с работата си в тв-поредицата “Спешно отделение” (1994-1997). От имиджа му на обаятелен мъж от нов тип се възползва Роберто Родригес в своя филм "От здрач до зори" (1996). В тази си роля новият холивудски любовник е по-убедителен от всеки друг актьор от своето поколение. Това се потвърждава и от ролята му в мелодрамата "В един прекрасен ден" (1996), където той партнира на Мишел Пфайфър, и от участието му в поредната серия за приключенията на Батман - "Батман и Робин" (1997).


<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable>

Клуни участва с неголяма роля и във военната драма на Терънс Малик "Тънка червена линия" (1998), отличен на фестивала в Берлин и със 7 номинации за “Оскар”. Актьорът демонстрира и възможностите си на комик в пародията на братя Коен "О, братко, къде си?" (2000). За чудесното си изпълнение в този очарователен филм Клуни получава "Златен глобус" за най-добра мъжка роля.


<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable>

След “О, братко, къде си?” и “Непоносима жестокост”, Джордж Клуни и братята Коен търсят нов съвместен проект. На дневен ред е “Burn after Reading” - екшън-комедия за агент от ЦРУ, който губи ръкописа на своите мемоари, съдържащ няколко “бомби” за задкулисните действия на тайните служби. Клуни ще изпълнява ролята на наемен убиец, който трябва да се добере до ръкописа преди неговия автор. В този филм той отново ще си партнира с Брад Пит, след супер успешните 3 части на сагата за Оушън.

Клуни има две собствени продуцентски компании: "Left Bank Prod." за игрални филми, и "Mirador Ent." за телевизионни филми. Известен е и с това, че засне ангажиращи филми, като "Confessions" през 2004 "Good Night and Good Luck" през 2006 и получи Оскар за ролята си в "Syriana".

Личният му живот е белязан от един брак и много любовни връзки. Жени се на 15 декември 1989 г. за актрисата Талиа Балсам. След болезнената им раздяла решава да остане вечен ерген. Дори се обзалага на по 10 000 долара с Мишел Пфайфър и Никол Кидман, че няма да се ожени повторно до 40-тия си рожден ден. Когато това не се случва подновяват и удвояват залога, че Клуни няма да е баща преди 50-тата си годишнина.


<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable>

Най-дългата връзка на холивудската суперзвезда е тази с неговото прасе, което се спомина миналата година на 18-годишна възраст. Актьорът живееше с любимия си Макс в своя холивудски дом. „Ние бяхме наистина много близки”, сподели натъженият актьор за животното, което често спяло в леглото му, когато най-сексапилният мъж в света останел без женска компания.

Клуни е висок 1,80 см и години наред намира място в класациите за най-красив или най-елегантно облечен мъж на годината.
 
Холивудският чаровник, определян като най-секси мъжкаря на планетата наскоро призна, че си е направил лека естетическа корекция, за да елиминира торбички под очите и няколко бръчки. Не му е чужда суетата. Щом е решил да остане вечен ерген, трябва да поддържа форма! Давай, Джордж! Ние много те харесваме!



<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable>


More from View Sofia

More Галерии